Ωτοβελονισμός

Ο ωτοβελονισμός βασίζεται στην ιδέα ότι το αυτί είναι ένα μικροσύστημα και όλα τα όργανα του σώματος έχουν αντιπροσώπευση στο πτερύγιο του αυτιού. Σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα  θεραπεύονται με ενεργοποίηση ειδικών σημείων στο αυτί.

Ο ωτοβελονισμός αναπτύχθηκε αρχικά από ένα Γάλλο γιατρό, νευρολόγο, τον Paul Nogier που από το 1957 θεωρείται ο "πατέρας" της μεθόδου.

Από τότε οι Κινέζοι και πολλοί ερευνητές, χαρτογράφησαν εκ νέου το αυτί και μέσω κορυφαίων ερευνών ανακάλυψαν με μεγάλη ακρίβεια, σημεία του σώματος και παθήσεις που αντανακλούν σε πολύ συγκεκριμένα σημεία στο αυτί.

Σήμερα ο Ωτοβελονισμός εξελίσσεται συνεχώς,με πρωτοπόρους γιατρούς, όπως ο Dr Giancarlo Bazzoni, που διεξάγουν συνεχώς καινούργιες έρευνες.

Στο Holistic Physio εφαρμόζουμε τον ωτοβελονισμό με τη μέθοδο του Dr Bazzoni, για όλες τις παθήσεις του μυοσκελετικού και του νευρικού συστήματος.
Τα κατάλληλα σημεία στο αυτί ερεθίζονται με ειδικά μαγνητικά σφαιρίδια, σποράκια vaccaria ή μικροσκοπικές ημιμόνιμες βελόνες που παραμένουν στο αυτί για διάστημα 15-21 ημερών.

Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι με το μόνιμο ερεθισμό, η θεραπεία είναι συνεχής, μειώνοντας έτσι τις επισκέψεις του ασθενούς και συνεπώς το κόστος.
Ο Ωτοβελονισμός έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικός στη παχυσαρκία, καθότι μειώνει το αίσθημα της πείνας , τη βουλιμία και ενεργοποιεί το μεταβολισμό.
Μια ακόμα σημαντική θεραπευτική του ωτοβελονισμού είναι για τη διακοπή του καπνίσματος. Μία εώς τρείς συνεδρίες είναι συνήθως αρκετές για να πάρει την απαραίτητη βοήθεια ο καπνιστής για να διακόψει την κακή αυτή συνήθεια.